بازرگانی شیمیایی و پلیمری ELSAPA

فروش ویژه انواع محصولات پلیمری، شیمیایی و مواد اولیه پتروشیمی

بازرگانی شیمیایی و پلیمری ELSAPA

فروش ویژه انواع محصولات پلیمری، شیمیایی و مواد اولیه پتروشیمی

شرکت بین‌المللی ELSAPA در سال 2014 پای در عرصه فعالیت­‌های کلان و تدوین دانش‌­های فنی در زمینه تولید و بازرگانی محصولات گذاشته است. این شرکت با این هدف بنا شد که علاوه بر کارآفرینی و درآمدزایی که رکن اصلی هر حرکت اقتصادی است؛ بتواند عنصری ﻣﻮﺛﺮ و مفید در عرصه تامین مواد شیمیایی مورد نیاز اقشار مختلف کشور اعم از تولیدکنندگان و ... باشد.




تلاش جهت گسترش حضور در بازار، از طریق ارتقای کیفیت محصولات و جلب رضایت مشتریان محترم در راس اهداف اصلی این شرکت است.

www.elsapaco.com

۲ مطلب در مرداد ۱۳۹۸ ثبت شده است

پلی الکترولیت ( polyelectrolyte ) وجود ناخالصیهای معلق و کلوئیدی در آب که باعث ایجاد رنگ و بو و طعم نامطبوع آب می‌شوند، تصفیه می‌کند.این ناخالصیها به کمک صاف کردن ، قابل رفع نیستند، لذا از روش انعقاد و لخته‌سازی برای حذف آنها استفاده می‌شود .

افزودن یک ماده منعقد کننده به آب باعث خنثی شدن بار ذرات کلوئیدی شده ، این ذرات با نزدیک شدن به هم ذرات درشت دانه و وزین‌تری را ایجاد می‌کنند.

لخته‌های بدست آمده که ذرات معلق و کلوئیدی را به همراه دارند، به حد کافی درشت هستند و به‌راحتی ته‌‌نشین و صاف می‌شوند.

برای کامل کردن این عمل و ایجاد لخته‌های بزرگتر از موادی به نام کمک منعقد کننده – پلی الکترولیت یا پلی اکریل آمید (Polyelectrolyte – Polyacrylamid) استفاده می‌شود که گاهی به صورت مخفف PAM از آنها یاد می شود.

پلیمرهای منعقد کننده ، ترکیباتی پلی مری با وزن ملکولی بالا ، بر پایه پلی آکریل آمید ، محلول در آب هستند که بطور وسیعی بعنوان منعقد کننده ، افزایش دهنده سرعت ته نشینی مواد جامد معلق و کلوئیدها و رنگ بری در فرآیندهای تصفیه و تولید مایعات بکار برده می شوند .

کاتیون یا آنیون متصل به پیکره شیمیایی پلی آکریل آمید تعیین کننده نوع بار فعال پلیمر می باشد.

وزن ملکولی و شدت بار پلی الکترولیتها در فعالیت آنها تاثیر بسزایی دارد .

مکانیسم انعقاد

معمولا برای حذف مواد کلوئیدی آب و فاضلاب ، از ترکیبات فلزاتی مانند آلومینیوم ، آهن یا برخی از ترکیبات پلی الُکترولیت ( polyelectrolyte ) استفاده می‌شود.

املاح فلزات که به عنوان منعقد کننده وارد آب می‌شود، در اثر هیدرولیز به صورت یونی یا هیدروکسید یا هیدروکسیدهای باردار ، در می‌آید.

بوجود آمدن این مولکول باردار بزرگ با خنثی نمودن ذرات کلوئیدی و کاهش پتانسیل زتا (اختلاف پتانسیل بین فاز پخش شده و محیط اطراف آن) که عامل اصلی دافعه بین ذرات کلوئیدی می‌باشد، امکان لازم برای عمل نمودن نیروی واندروالسی بوجود می‌آورند که موجب چسبیدن ذرات به یکدیگر می‌شود.

بنابراین ، عامل اصلی حذف بار کلوئیدها ، یونهای فلزی نیستند، بلکه محصولات حاصل از هیدرولیز آنها می‌باشد. با توجه به آزمایشات مختلف ، یونهای فلزات سه ظرفیتی در عمل انعقاد ، مؤثرتر از سایر یونها می‌باشند. عمل انعقاد توسط عمل لخته‌سازی تکمیل شده ، ذرات بزرگتر شروع به ته‌نشینی می‌کنند. در مرحله ته‌‌نشینی ، عامل زمان بسیار مهم می‌باشد و با قطر ذرات رابطه مستقیم دارد.  مهمترین و پرکاربردترین ماده منعقدکننده در حال حاضر در جهان پلی آلومینیوم کلراید می باشد که در سالهای اخیر در ایران نیز جایگزین سایر مواد منعقدکننده گردیده است.

کاربرد

پلی الکترولیتها با افزایش سرعت ته نشینی مواد معلق ، افزایش ابعادی و تراکم راندمان فیلتراسیون و جداسازی را افزایش داده و باعث ( Flocs ) مواد ته نشین شده ارتقاء کیفیت فرآیند و کاهش قابل ملاحظه کدورت نهایی می شوند.

برخی کاربردهای این دسته از مواد عبارت است از:

• کمک منعقد کننده در فرآیند زلال سازی آب خام در تولید آب آشامیدنی و صنعتی

• منعقد سازی جامدات معلق و کلوئیدها در فرآیندهای شکر و تغلیظ مایعات

• جداسازی جامدات و ترکیبات آلی در آب برگشتی سیستمهای تبرید و حرارتی

• جداسازی جامدات ، روغن و گریس و اکسیدهای نامحلول در تصفیه آب برگشتی

از بخش نورد در صنعت فولاد

• حذف رنگ ، مواد جامد معلق و کلوئیدها در صنایع تولید محصولات پتروشیمی

• منعقد کننده در سیستمهای تصفیه پساب های صنعتی و بهداشتی

• جداسازی همزمان ذرات سبک چربی و روغن و جداسازی ذرات سنگین در صنایع پالایشگاهی و پتروشیمی (تکنولوژی DAF)

• از آنجا که این دسته مواد جاذب رطوبت شدید هستند ، از برخی گونه ها در بخش کشاورزی برای جذب آب و بالا بردن ضریب جذب آب خاک استفاده میشود.

عوامل مؤثر در انعقاد و نقش موثر پلی اکریل آمید ها

PH و قلیائیت

به علت حذف +H از محیط ، برای ایجاد هیدروکسیدهای فلزی باید PH قلیایی باشد. برای تنظیم PH ، اغلب از آب آهک استفاده می‌شود، ولی نباید در حدی باشد که باعث افزایش بی‌رویه سختی آب شود.

 

مقدار ذرات معلق

هرچه ذرات معلق بیشتر باشد، مصرف منعقد کننده ها هم بالا می‌رود.

 

اثر عوامل فیزیکی

با کاهش دما و نزدیک شدن به صفر ، مشکلات جدی در امر انعقاد بوجود می‌آید و لخته شدن کاهش می‌یابد. به همین دلیل ، مقدار مصرف منعقد کننده‌ها در تصفیه خانه‌ها در زمستان بیشتر از تابستان است.

 

مواد منعقد کننده

قدرت انعقاد بالا ، انعقاد کنندگی در گستره PH وسیع و همچنین مناسب بودن قیمت از خواص یک منعقد کننده خوب می‌باشد. به همین دلیل در سالهای اخیر پلی آلومینیوم کلراید به عنوان موثرترین و پرکاربردترین منعقدکننده مورد استفاده قرار گرفته است.

 

 

 کمک منعقد کننده‌ها –  پلی الکترولیتها – پلی اکریل آمیدها

کمک منعقد کننده‌ها با ایجاد پل بین ذرات ریز لخته حاصل از کار منعقد کننده‌ها

۱- لخته های کوچک را به صورت لخته‌های درشت و سنگین در می آورند.

۲- حجم لجن تشکیل شده را به مقدار قابل توجهی کاهش می دهند.

۳- عمل ته‌‌نشینی را سرعت می‌بخشند.

۴- همچنین با گسترش محدوده PH بهینه، مقدار مصرف ماده منعقد کننده را کاهش می‌دهند.

۵-  دارای خواص پلیمری و الکترولیتی بوده ، و از این طریق هم می‌توانند اندازه لخته‌‌ها را درشت‌تر نمایند.

۶- علاوه بر نقش های گفته شده در تصفیه آب، کاربردهای خاصی در صنایع مختلف که فرآیند کریستالیزاسیون دارند، مثل تولید نمکهای کریستاله خوراکی و صنعتی ونیز در فرآیند تولید کاغذ و شیتهای یونولیتی کاربردهای متفاوتی دارند.

۷-در نهایت استفاد از پلی الکترولیت سبب کاهش قابل توجه مصرف مواد منعقدکننده مانند پلی آلومینیوم کلراید شده و لذا از لحاظ اقتصادی نقش مهمی در کاهش هزینه مواد مصرفی تصفیه خانه دارد.

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۸ مرداد ۹۸ ، ۱۵:۵۵
ELSAPA

پلی آلومینیوم کلراید(PAC) کاربرد موفقیت آمیزی در فرآیند تهیه آب آشامیدنی و تصفیه پساب و همچنین از اوایل دهه 70، در فرآیند ساخت کاغذ داشته است. جایگزینی PAC بجای آلومینیوم سولفات بعنوان کواگولانت در تصفیه آب آشامیدنی و پساب با لحاظ تکنیکی و اقتصادی کاملا ارجحیت داشته و دارد. به علت عدم شناخت کافی از PAC و امتیازات آن، استفاده از PAC در خارج از کشورهای پیشرفته فراگیر نشده و همچنان استفاده از آلومینیوم سولفات و کلرورفریک همراه آهک مرسوم است.

در ملکولهای PAC آلومینیوم بصورت پلیمری، شامل یونهای ئیدروکسید و کلراید و در بعضی از انواع آن محتوی یونهای سولفات است. برخلاف آلومینیوم سولفات که فقط بخش کوچکی از آلومینیوم بصورت Monomer مونومر ظاهر می شود در مولکول PAC بخش عمده آلومینیوم به شکل ساختمان الیگومری Oligomer ظاهر می شود.این اختلاف در ترکیب دلیل اصلی برتری PAC  سبب کاهش ناچیز در PH می شود. ضمنا نسبت به آلومینیوم سولفات، ساختمان الیگومری و پلیمری PAC فلاک های پایدارتری را با ناخالصی های معلق در آب تشکیل می دهد. همچنین عموما فلاکهای بزرگتر باعث حجم کمتر رسوب می شوند. از طرف دیگر، بعلت بهبود فلوکولیشن، مقدار کمتری از آلومینیوم در آب تصفیه شده باقی می ماند.از طرف دیگر، بعلت کاهش کمتر در PH  هزینه خنثی سازی بعد از فلوکولاسیون کاهش می یابد.

در عملیات منعقد سازی مقدار مصرف PAC در مقایسه با آلومینیوم سولفات حدودا 30 الی 60 درصد کاهش می یابد و به همین جهت مقدار لجن کمتری تولید می شود. در تصفیه خانه ها، برتری فعالیت رسوبگذاری و حجم کمتر لجن باعث افزایش راندمان در خروجی کل شده و در نتیجه سبب کاهش ابعاد حوضچه های جدید طراحی شده برای عملیاتصاف کردن می گردد. لجن های تولیدی از فرآیند PAC نسبت به لجن های ۀومینیوم سولفات راحت تر آبگیری شده و این مورد سبب صرفه جویی در استفاده از دستگاه آبگیری می گردد.

فعالیت قویتر PAC باعث تسهیل فلوکولاسیون آب خام در درجه حرارت پایین گردیده بطوریکه در دمای 5°C خاصیت فوق العاده ای در کدورت زدائی آب دارد. که برای مثال، عملکرد آلومینیوم سولفات در این دما نامناسب است. با مصرف PAC فلاکها بزرگتر و سنگین تر شده و در نتیجه راندمان شستشوی فیلترها back-Flushing) افزایش می یابد و مصرف آب شستشوی فیلترها را کاهش می دهد.

بعلاوه، مقادیر فلوکولانت ثانویه به کار رفته برای آب شستشوی فیلترها (Back-Flushing) کاهش می یابد.در حالیکه مصرف آلومینیوم سولفات، به دلیل تشکیل متوالی کلوئید آلومینیوم می تواند باعث کاهش کارائی عملیات شستشوی فیلتر Back-Flush و فلوکولانت ثانویه شود.مصرف PAC سبب کاهش ناخالصی های آلی آب شده و در نتیجه طول عمر فیلترهای کربن اکتیو افزایش می یابد.

بازده بالای PAC در فلوکولاسیون تولید آلودگی کمتری در مقایسه با آلومینیوم سولفات می کند. کاهش ناخالصی های آلی و میکروبیولوژیکی عمدتا کار اضافی را نه فقط در سیستم فیلتراسیون، بلکه در مراحل تصفیه نهایی (Down stream) نظیر میکروب زدائی و اکسیداسیون، تخفیف می دهد. باکاهش مقادیر عوامل اکسید کننده گران قیمت بکار رفته در مرحله اکسیداسیون هزینه کاهش می یابد، مخصوصا در میکروب زدائی، که عامل شیمیایی کلربن (Chlorins base chemicals)  موردنیاز کمتر می شود. این مورد از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است چون میکروب زداهای آب آشامیدنی سبب تشکیل ترکیبات کلربن آلی می شود که با استفاده از PAC از تشکیل آن جلوگیری می گردد.

خواص PAC و آلومینیوم سولفات

 

جایگزین کردن PAC به جای آلومینیوم سولفات را در فرآیند بهینه سازی آب آشامیدنی نشان می دهد. بعنوان نتیجه کلی، روی هم رفته با مصرف PAC افزایش متنابهی در مقدار آب تصفیه شده نسبت به مصرف آلومینیوم سولفات داریم.

بطور کلی PAC به شکل مایع، آماده برای مصرف تامین شده و به صورت مستقیم قابل تزریق و مصرف آن آسان است. در حال حاضر تولیدات جامد به شکل گرانول در دسترس است، اما در هر حال شکل جامد نیز باید با عملیات میکس در آب محلول شود.

امتیازات استفاده ازPAC در بهسازی آب

  • باعث افزایش قدرت در حذف کدورت می شود.
  • کیفیت آب را بطور چشمگیری بهبود می دهد.
  • به میزان 30 الی 60 درصد نسبت به آلومینیوم سولفات مصرف را کاهش می دهد.
  • باعث کاهش بقایای آلومینیوم در آب تصفیه شده می شود.
  • تشکیل فلاکهای بزرگتر و پایدارتر
  • کاهش زمان ته نشینی
  • کاهش زمان Back-Flushing فیلتر و نیاز به مصرف آب شستشوی کمتر
  • افزایش طول عمر فیلتر کربن اکتیو
  • باعث کاهش کمتر در PH آب می شود.
  • استفاده از مواد برای خنثی سازی آب،  شستشوی فیلتر، آبگیری لجن، اکسیداسیون و میکروب زدائی را کاهش می دهد.
  • حتی در دمای کم، مصرف آن حتی در دمای پائین نیز کارائی دارد.
  • حدودا باعث کاهش 30 درصدی لجن می شود.
  • هزینه لجن زدائی را کاهش می دهد.

جهت مشاهده سایر محصولات و مواد شیمیایی  با شرکت ELSAPA در ارتباط باشید:

وب‌سایت فروشگاه اینترنتی: www.elsapaco.com

تلفن دفتر تهران:02188054792

فکس دفتر تهران: 02189774579

تلفن همراه: 09120470371 آقای مهندس اسدالهی

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۸ مرداد ۹۸ ، ۱۳:۳۰
ELSAPA